Valverde presretan zbog Suarezovog gola
Foto: EPA

Urugvajac pogodio protiv Girone

Valverde presretan zbog Suarezovog gola

Trener Barcelone Ernesto Valverde je bio presretan što se Luis Suarez vratio golgeterskim "navikama" na sinoćnjem meču protiv Girone.

Barca je u gostima savladala Gironu rezultatom 0:3, a Suarez je svoju 100. utakmicu u La Ligi obilježio golom u 69. minuti.

"Bili smo pod malim pritiskom, jer su i Atletico i Real Madrid upisali pobjede. Ipak, uspjeli smo povesti, igrali smo pametno, ali i srčano", izjavio je Valverde, pa se osvrnuo na taktiku Girone, koja je pokušala "umrtviti" igru Barce markiranjem Messija:

"Markiranje Messija? Može se desiti, ali to mu omogućava da odvuče svog čuvara i iskoristi to što on nije na svojoj poziciji."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svaki napadač živi za golove, a jasno je da je 'veza' koju Suarez ima sa golovima predivna stvar za nas...Njegova agresivnost pred golom protivnika je impresivna. Šteta što nije postigao još jedan gol, to bi još više doprinijelo njegovom samopouzdanju", dotakao se u konačnici Valverde i sjajnog urugvajskog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti