Valverde želi u januaru prodati trojicu igrača

Ne želi ih više u timu

Valverde želi u januaru prodati trojicu igrača

Trener Barcelone Ernesto Valverde namjerava u januaru mjesecu da se riješi trojice fudbalera. 

Barcelona igra kao preporođena od dolaska nekadašnjeg trenera Athletic Bilbaa te nakon osam mečeva u španskom prvenstvu ima sedam pobjeda i jedan remi. Valverde ne namjerava računati u drugom dijelu sezone na trojicu fudbalera te će ih se riješiti u januarskom prelaznom roku. 

Kako prenosi katalonski Sport, Paco Alcacer, Arda Turan i Rafinha neće nositi dres Barce u drugom dijelu sezone jer će u januaru morati da traže novi klub. Sva trojica su se i ranije povezivala sa odlaskom iz Barce, a čini se kako im je sami početk ove sezone i dolazak novog trenera konačno presudio da napuste klub. 

Paco Alcacer je u klub stigao na ljeto 2016. godine kada niko od napadača nije htio doći u Barcu zbgo toga što se ne bi naigrao pored Neymara, Messija i Suareza. Ipak, Alcacer je došao i pogriješio. S druge strane, Arda ne igra već mjesecima i on se ranije povezivao sa odlaskom u Arsenal, dok se Rafinha, koji je čitavu karijeru proveo u Barci, također ranije povezivao sa brojnim klubovima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barca naredni meč u španskoj La Ligi igra sutra (subota) navečer na domaćem terenu protiv Malage. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi