Van Basten mu poručio da je glup, pa mu se obilo o glavu

Ziyech i Maroko idu na Mundijal

Van Basten mu poručio da je glup, pa mu se obilo o glavu

E. Čaušević

Reprezentacija Maroka izborila je direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Marokanci su u ovom ciklusu kvalifikacije prošli kroz sve i svašta, no na kraju su uspjeli da ispune svoj cilj i domognu se Mundijala. Zanimljiva priča vezana je za reprezentativca ove zemlje Hakima Ziyecha koji je prije dvije godine odlučio da nastupa za Maroko iako je ranije prošao sve selekcije Holandije.

Ziyech je trenutno član Ajaxa i imao je ponudu reprezentacije Holandije da debituje za prvi tim, no na kraju je poslušao srce i izabrao je Maroko. Nakon toga oglasio se i legendari Marco van Basten koji je poručio Ziyechu da ne može vjerovati da je napravio tako glup potez, te da je izabrao Maroko ispred Holandije.

Ovaj 24-godišnji fudbaler mu je odgovorio na najbolji mogući način jer je pomogao svojoj selekciji da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji. I da, treba dodati na kraju da Holanđane nećemo gledati na smotri najboljih selekcija svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi