Van Basten postao pomoćni trener Holandije

Napustio AZ Alkmaar

Van Basten postao pomoćni trener Holandije

Marco Van Basten vratio se u reprezentaciju Holandije, ali ovaj put će obnašati funkciju pomoćnika selektora Dannyja Blinda.

Autor jednog od najljepših golova u historiji evropskih prvenstava potpisao je ugovor do kraja jula 2018. godine, a na klupu nacionalne selekcije dolazi sa mjesta pomoćnika trenera u AZ Alkmaaru. 

"Radujem se ovom poslu, ali i ponovnoj saradnji sa Blindom. Morao sam da donesem tešku odluku jer sam volio posao u AZ Alkmaaru. Blind me je ubijedio da pređem u nacionalni tim", izjavio je Van Basten za holandske medije. 

Van Basten je bio selektor Holandije u periodu između 2004. i 2008. godine i sa popularnim 'Lalama' je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2006. i Evropskom prvenstvu 2008. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.