Van der Vaart: Iznenadilo me što je HSV kupio Halilovića
FOTO: EPA

Hrvat napustio Camp Nou

Van der Vaart: Iznenadilo me što je HSV kupio Halilovića

Rafael van der Vaart bio je oduševljen nakon što je saznao da će Alen Halilović u budućnosti igrati za HSV. 

Mladi hrvatski fudbaler nakon epizode u Barceloni je odlučio potražiti novi izazov i sljedeća stanica u njegovoj karijeri je bundesligaš HSV, koji je katalonskom divu na ime obeštećenja uplatio svotu od 5,5 miliona eura. 

"Oduševio sam se kada sam čuo da je moj klub kupio tako velikog igrača. Moram čak i priznati da sam ostao iznenađen što ga je HSV uspio otkupiti u cjelosti, odnosno da ga je Barcelona odlučila prodati", kaže Van der Vaart.

Halilović je u HSV-u zadužio broj 23, koji je svojevremeno nosio i Holanđanin.

"Drago mi je da će Alen sada nositi taj moj broj. To je velika čast i za mene. Osim izvrsne tehnike raspolaže i nevjerovatnim pregledom igre. Vidi sve na terenu, a imate dojam da i na leđima ima oči", podvukao je iskusni fudbaler. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, pored HSV-a za Halilovića je bila zainteresovana i Valencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi