Van Dijk frustriran, predao zahtjev za transfer
Foto: EPA

Želi napustiti Southampton

Van Dijk frustriran, predao zahtjev za transfer

Holandski fudbaler Virgil van Dijk predao je rukovodstvu Southamptona zahtjev za transfer. 

Za ovog 26-godišnjeg odbrambenog fudbalera se interesuju brojni evropski klubovi, a iako je i on sam izrazio želju da napravi iskorak u karijeri, njegov Southampton je dosad odbijao sve ponude. 

Van Dijk je priznao da je zbog toga frustriran i odlučio je urgirati da napusti Southampton.

"Ja sam nevjerovatno ambiciozan i želim da postignem što više u karijeri i iskoristim svoj potencijal u veoma kratkoj karijeri profesionalnog fudbalera. Želim ponovo da igram u evropskim kupovima, da se borim za titule i zado bih volio da Southampton razmotri ponude velikih klubova, ako one i dalje postoje", naveo je Van Dijk, dodavši:

"Razočaran sam stavom klubva da nisam na prodaju i što je dosljedno odbijao sve ponude velikih klubova." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji član Celtica i Groningena se nada da će mu Southampton izaći u susret, te da će u aktuelnom prijelaznom roku napraviti iskorak u karijeri. Želja mu je, kako je naveo, preći u Liverpool. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi