Van Gaal demantovao da odlazi u penziju

Nije donio konačnu odluku

Van Gaal demantovao da odlazi u penziju

Holandski trener Louis van Gaal demantovao je medijske natpise da odlazi u mirovinu. 

Van Gaal (65) je bez angažmana otkako je potjeran iz Manchester Uniteda, a iako su pojedini mediji bili objavili da je završio karijeru, realnost je drugačija. 

"Nisam otišao u penziju. Na odluku će utjecati i ponude koje budem dobijao. U karijeri sam trenirao mnogo klubova i mislim da je teško napredovati na tom nivou. O eventualnom završetku karijere će razmišljati na kraju odsustva koje sam uzeo, u junu ili julu", oglasio se Van Gaal na radio stanici Cadena. 

U bogatoj trenerskoj karijeri Van Gaal je vodio mnoge velikane. Prije nego što je postavljen za trenera Manchester Uniteda bio je osvojio sedam šampionskih titula sa Ajaxom, Barcelonom i Bayernom.

Također, vodio je i reprezentaciju Holandije u dva navrata. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi