Van Gaal: Igrači su me ignorirali
Foto:EPA

Nakon katastrofa protiv Arsenala

Van Gaal: Igrači su me ignorirali

S. Bošković

U osmom kolu Premier Lige Manchester United je na Emirates stadionu doživio potpuni potop od Arsenala. Poraženi su sa 3:0.

Louis van Gaal, trener Uniteda, smatra da njegovi igrači nisu slijedili zadate instrukcije i da su zbog toga poraženi.

Nakon samo sedam minuta igre Crveni đavoli su gubili 2:0 golovima Sancheza i Ozila. Sanchez je kasnije postigao i treći gol, te riješio pitanje pobjednika.

Van Gaal priznaje da nikad nije doživio da njegov tim tako brzo kapitulira i istiće da pola igrača nije ispoštovalo dogovor iz svlačionice.

"Tražim odgovore. Nikad nisam vidio neki moj tim ovakav. To je pitanje koje moram postaviti svojim igračima", rekao je Van Gaal, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije bio samo jedan igrač. Više od pola tima nije radilo ono što sam im rekao da rade".

Nakon ove pobjede Arsenal je zauzeo drugo mjesto na ljestvici. United je treći. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.