Van Gaal: Ja sam postavio sistem igre Bayerna
Foto: EPA

Menadžer Uniteda tvrdi

Van Gaal: Ja sam postavio sistem igre Bayerna

M. Šljivak

Novi menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal tvrdi kako je on postavio sistem igre s kojim je minhenski Bayern pokorio Evropu.

Holandski stručnjak je dvije sezone vodio Bayern, a tom periodu je bavarski gigant osvojio tri trofeja. Nakon njegovog odlaska Jup Heynckes je preuzeo tim i sa fantastičnom igrom je iskusni stručnjak pokorio Evropu.

Međutim, Van Gaal tvrdi kako je upravo on postavio temelj igre Bayerna...

"Ja sam im promijenio sistem igre u ovaj koji igraju sada.  Uvijek su igrali 4-4-2, ali sam to promijenio i oni i dalje igraju u mom sistemu igre", rekao je ponosno Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holanđanin je već promijenio i sistem igre u Unitedu, te ćemo United u narednoj sezoni gledati u posve drugom izdanju...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.