"Van Gaal je stenjao i plakao nakon otkaza"

Otkrio bivši igrač Barcelone

"Van Gaal je stenjao i plakao nakon otkaza"

Nekadašnji francuski fudbaler Philippe Christanval prisjetio se vremena dok je nastupao za Barcelonu. 

Christanval je u Barceloni proveo dvije sezone i u to vrijeme je trenirao pod palicom Louisa van Gaala, a danas kada ima 38 godina na leđima prisjetio se anegdote kada je holandski trener dobio otkaz na Nou Campu. 

Van Gaalu je 2003. godine bio presudio poraz od Celte, a kada je saznao da je smijenjen odlučio je svoju odluku saopštiti igračima u svlačionici.

"Počeo je govoriti, odjednom plakati i stenjati kao dijete. Bio sam šokiran koliko je potonuo", otkrio je Christanval koji je nakon Barcelone igrao za Marseille i Fulham. 

Prema riječima Christanvala, otkaz koji je uručen Van Gaalu je predstavljao zadovoljstvo igračima koji ga nisu mnogo voljeli. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi