Van Gaal 'kontrirao' Mourinhu: Leicester može osvojiti ligu!

Menadžer Uniteda respektuje Lisice

Van Gaal 'kontrirao' Mourinhu: Leicester može osvojiti ligu!

Ekipa Leicestera je najprijatnije iznenađenje Premier lige. Ekipa Claudia Ranierija se nakon 14 kola nalazi na diobi prve pozicije sa Cityjem sa 29 bodova.

Popularne Lisice igraju sjajno, a posljednji dobar rezultat ostvarili su u subotu, kada su na svom terenu remizirali sa Manchester Unitedom rezultatom 1:1.

Menadžer Crvenih đavola Louis Van Gaal je nakon utakmice pokazao veliko poštivanje prema Leicesteru.

"To je sjajan tim, a Ranieri je jedan od najboljih trenera na svijetu. On je napravio pobjedničku atmosferu i ne slažem se sa većinom stručnjaka koji uspjeh ovog kluba smatraju bljeskom", rekao je Van Gaal, te dodao:

"Poslije svega viđenog do sada i poslije duela protiv nas, mislim da je Leicester tim koji može da se bori za titulu, pa čak i da je osvoji".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, o Leicesteru je nedavno govorio i menadžer Chelsea Jose Mourinho, koji je zauzeo potpuno drugačiji stav. Portugalac je rekao da poštuje Leicester i sve što rade, ali da taj klub nema nikakve šanse da dođe do titule.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.