Van Gaal: Nemam igrača koji može dati 20 golova u sezoni

Trener Uniteda

Van Gaal: Nemam igrača koji može dati 20 golova u sezoni

Louis van Gaal u razgovoru za otočke medije požalio se kako njegovoj momčadi nedostaje strijelac koji bi zabio 20 golova u sezoni. 

"Novinari su u pravu, mi nemamo igrača koji bi zabio 20 golova po sezoni. Van Persie to ne može poreći, Falcao također, a niti Rooney, iako on ove sezone više igra u veznom redu. I to je jedan od razloga zašto United nije u igri za naslov, već za plasman od drugog do četvrtog mjesta što bi nam donijelo Ligu prvaka u idućoj sezoni", rekao je Van Gaal.

Iako su napadači u lošoj formi, Van Gaal ističe da to ne znači da će tražiti pojačanja na kraju sezone. 

"Možda nemaju dobru godinu...", dodao je Van Gaal.

Inače, trenutno najbolji strijelac Manchester Uniteda je Robin van Persie koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao deset golova.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.