Van Gaal: Rooney je naš najbolji napadač, ali...

Trener Manchester Uniteda

Van Gaal: Rooney je naš najbolji napadač, ali...

Wayne Rooney u posljednje vrijeme ima povučeniju ulogu u timu, kako bi istureniji bili napadači Van Persie i Falcao. 

Iako je i sam Van Gaal svjestan činjenice da je Rooney najbolji napadač u timu sa Old Trafforda, i dalje ga nema namjeru micati iz veznog reda. 

"Rooney je možda naš najbolji napadač, ali s njim igram u sredini. Igrače raspoređujem tamo gdje mogu dati najveći doprinos. Ako ga stavim u napad, imat ćemo problema u sredini", kazao je trener Uniteda, te se osvrnuo na najave selektora Engleske da će Rooneya protiv Litve koristiti u napadu.

"Nemam problema s tim. Da sam ja engleski selektor, i ja bih Rooneya stavio u napad. Ali, kompozicija tima važnije je od pojedinog igrača", zaključio je Van Gaal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.