Van Gaal sasvim otvoreno: Bio sam glup

Novinarima priznao poraz

Van Gaal sasvim otvoreno: Bio sam glup

A. Beganović

Menadžer Manchester Uniteda, Louis van Gaal, priznao je poraz od novinara. Naime, u trenutku kada je preuzeo Crvene vragove holandski stručnjak je istakao da će za tri mjeseca moći reći kuda ide klub, odnosno da će mu toliko vremena biti potrebno da United postavi na noge.

Engleski novinari su ga podsjetili na njegovu izjavu, a Van Gaal je priznao poraz.

"U pravu ste, pričao sam o tri mjeseca i ne izgleda onako kako sam se nadao. Bio sam glup što sam to rekao, no vi ste mi to nametnuli", rekao je menadžer Uniteda.

"Bodovi su najvažniji, no u isto vrijeme se mora gledati kakvu igru pruža vaš tim da bi se vidio napredak. Dobili smo neke mečeve u kojima nismno zaslužili slaviti, što je svakako fenomenalno, no tek kada u kontinuitetu budemo dobro igrali, bez obzira na bodove, znat ću da smo na pravom putu", dodao je holandski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.