Van Gaal se vraća tamo gdje ga svi cijene?

Favorit za novog selektora Holandije

Van Gaal se vraća tamo gdje ga svi cijene?

Bivši menadžer Manchester Uniteda Louis Van Gaal bi se uskoro mogao vratiti trenerskom poslu.

Kako pišu inostrani mediji, Van Gaal je prvi favorit za popunjavanje upražnjenog selektorskog mjesta u reprezentaciji Holandije, koje je prije nekoliko dana napustio Danny Blind.

Blind je u svojoj eri na klupi Holandije bilježio katastrofalne rezultate, a sada bi na tu poziciju mogao doći čovjek koji je sa sličnom ekipom osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Osim Louisa Van Gaala, kandidati za novog selektora Holandije su Frank De Boer, Frank Rijkaard, Marco Van Basten i Jimmy Floyd Hasselbaink.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Holandija se nakon pet kola nalazi tek na četvrtom mjestu grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u subotu je poražena od Bugarske sa 2:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi