Van Gaal zbunjen jer je dobio nagradu za najboljeg trenera
Foto: EPA

Izbori za najbolje u Holandiji

Van Gaal zbunjen jer je dobio nagradu za najboljeg trenera

E. Škorić

Louis van Gaal, menadžer Manchester Uniteda, izabran je za najboljeg trenera u Holandiji.

Van Gaal je iznenađen i zbunjen tom odlukom obzirom da, kako kaže, nije ništa napravio s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, mada su Oranje bile treće na Mundijalu u Brazilu.

“Stojim ovdje s pomiješanim osjećanjima. Završili smo treći, a ovdje je veliki broj olimpijskih i svjetskih prvaka. Možda sam osvojio ovu nagradu zbog medija”, kazao je Van Gaal na dodjeli nagrada u Amsterdamu.

“Nisam bio ni siguran da se trebam pojaviti na dodjeli jer obično nogomet ne dobija ovakve nagrade. No, na kraju sam shvatio da treba biti na svakom događaju na kojem ste nominovani za nešto i evo sada stojim tu kao pobjednik”, dodao je holandski stručnjak.

Holandska nogometna reprezentacija izabrana je za najbolji tim u Holandiji u 2014. godini, dok je  Bayernov krilni igrač Arjen Robben sportista godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.