Van Persie je donio odluku i čini se kao ispravna

Ide u Fener

Van Persie je donio odluku i čini se kao ispravna

E. Škorić

Iskusni holandski napadač Robin van Persie prihvatio je uslove koje mu je ponudio Fenerbahče.

Otočki mediji, među kojima i The Guardian, pišu da je stvar gotova i da Van Persie odlazi ovog ljeta u Istanbul.

Njemu je ostalo 12 mjeseci ugovora s Unitedom, ali očito da nije u planovima trenera Louisa van Gaala, pa je odlučio da potraži tim gdje će više da igra.

Njegov agent Kees Vos je boravio dva dana u Istanbulu, te je postignut dogovor s Fenerom.

Holanđanin će potpisati četverogodišnji ugovor, a Fener je u trci za njegov potpis pobijedio ljute rivale Bešiktaš i Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetjednogodišnji napadač je vjerovatno napravio dobar potez, obzirom da mu je ovo jedini način da igra za reprezentaciju na narednom Euru u Francuskoj. Za United je igrao posljednje tri godine, te je u 86 utakmica zabio 48 golova i došao je iz ljutog rivala Arsenala.

Karijeru je počeo u Feyenoordu, mada je Exclesior bio njegov prvi klub, odnosno klub u kojem je počeo da raste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.