Van Persie još uvijek ne priča sa nekadašnjim saigračem

Prekrižio ga?

Van Persie još uvijek ne priča sa nekadašnjim saigračem

E. Čaušević

Holandski fudbaler Robin van Persie prošle godine imao je mnogo sukoba sa protivničkim igračima u Turskoj.

Van Persie je prošle godine došao u sukob sa defanzivcem Beškiktaša, Oguzhanom Ozyakupom, u derbiju četvrtfinala Kupa Turske. Pomenuti dvojac je došao u sukob tokom ovog meča iako su nekada zajedno igrali za Arsenal. Ozyakup je potvrdio da je nekada bio dobar prijatelj s Van Persiejem, ali da nakon incidenta više ne pričaju.

"Bio mi je veoma dobar prijatelj, ali to se promijenilo. Nekada pravo lice čovjeka vidite tek na terenu. Ne pričamo više od tog dana kada je proslavio gol i provocirao me. Možda se nekada pomirimo, ali nećemo biti prijatelji kao nekada. Ne znam što mu je to trebalo. Sada žalim što sam imao toliko poštovanja prema njemu", rekao je igrač Bešiktaša.

Ozyakup je bio član akademije Arsenala od 2008. do 2012. godine kada se odlučio vratiti u Tursku. U nekoliko navrata govorio je da mu je Van Persie bio najbolji prijatelj u Arsenalu, ali nakon okršaja iz prošle sezone njihovo prijateljstvo doživjelo je potpuni krah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi