Van Persie se vraća u klub u kojem je ponikao
Foto: EPA

Poslije 13 godina

Van Persie se vraća u klub u kojem je ponikao

Iskusni holandski napadač Robin Van Persie poslije 13 godina će se vratiti u Feyenoord, javljaju tamošnji mediji. 

Van Persie, koji trenutno nastupa za Fenerbahče, navodno je odlučio da se vrati u klub u kojem je ponikao i igrao s uspjehom do 2004. godine. 

Dvije strane su blizu dogovora, a Van Persieju je obećana i kapitenska traka koju je ostala slobodna nakon što se penzionisao Dirk Kuyt. 

Holanđanin će, kako se navodi, sa Feyenoordom potpisati jednogodišnji ugovor, a ukoliko obje strane budu zadovoljne sljedećeg ljeta, postoji opcija da se saradnja produži na još jednu godinu. Do realizacije transfera je preostalo još samo da Van Persie dobije sporazumni raskid ugovora u Turskoj. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

33-godišnji Van Persie je u prošlosti iz Feyenoorda otišao u Arsenal, a potom u Manchester United iz kojeg je u konačnici prešao u Fenerbahče. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije