Vardar spreman za Fener: Stigla dva pojačanja
Foto: FK Vardar

Ytalo i Quaynor predstavljeni u Skoplju

Vardar spreman za Fener: Stigla dva pojačanja

Teme:

Kopenhagen je izbacio makedonskog prvaka FK Vardar iz kvalifikacija za Ligu prvaka, ali će ekipa iz Skoplja imati priliku izboriti nastup u grupnoj fazi Lige Evrope, i to kroz dvomeč s turskim velikanom Fenerbahčeom u play-offu.

Prvi susret ove dvije ekipe odigrat će se na stadionu Filip II u Skoplju u četvrtak, a Makedonci su spremili dva velika pojačanja pred ovaj ogled, te se svi navijači makedonskog prvaka nadaju da će novi igrači moći nastupiti protiv slavnog Fenera.

Radi se o Brazilcu Ytalu i fudbaleru iz Gane, Moustaphi Quaynoru.

Ytalo je s Vardarom potpisao jednogodišnji ugovor, a u Skoplje je stigao iz brazilskog Clube de Regatas Brasila. Ovaj 29-godišnji napadač je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao, između ostalih, i za Maritimo, Mogi Mirim, Corinthians, Atletico Paranaense, Paulistu i Sao Paulo.

Mustapha Quaynor je, s druge strane, potpisao dvogodišnji ugovor s mogućnošću jednogodišnjeg produženja. Mladi 22-godišnji Quaynor igra na poziciji zadnjeg veznog, a većinu seniorske karijere je proveo na Kipru, i to u AEL Limassolu, Alki Larnaci i Ermis Aradippou. Prošle sezone je igrao u Australiji u dresu Pascoe Valea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi