Vardar u zadnjim trenucima do počasnog gola, pobjeda Zenita
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa L

Vardar u zadnjim trenucima do počasnog gola, pobjeda Zenita

Dva susreta odigrana u okviru grupe L, Lige Evrope, su donijela dvije pobjede domaćih ekipa. Zenit je rezultatom 3:1 savladao Real Sociedad, dok je Rosenborg istim rezultatom pobijedio Vardar.

Zenit je ugostio Real Sociedad i već nakon pet minuta igre uspio stići do vodstva od 1:0. Strijelac gola za rusku ekipu bio je Emiliano Rigoni.

Domaćini su nastavili napadati, što im se isplatilo u 24. minuti, kada je Kokorin povisio na 2:0. Mora se dodati da je drugom golu Zenita doprinijela i velika greška golmana gostiju Rullija, koji je pogrešno procijenio jednu dugu loptu i istrčao van svom kaznenog prostora.

Uspjeli su gosti smanjiti prednost Zenita prije kraja prvog poluvremena. Za 2:1 je pogodio Llorente u 41. minuti. Ipak, u drugom poluvremenu Sociedad nije uspio doći do drugog gola, ali je zato Kokorin ponovo pogodio u 60. minuti i uspio ponovo dovesti Zenit do prednosti od dva gola. Ispostavilo se da je Kokorinov gol za 3:1 bio dovoljan da Zenit mirno privede susret kraju.

Rosenborg je ugostio ekipu Vardara i slavio pobjedu rezultatom 3:1, iako su i Makedonci imali nekoliko solidnih prilika da, barem, postignu još jedan gol.

Gosti su odlično otvorili susret, a Dejan Blazevski je već u 4. minuti mogao dovesti Vardar u vodstvo, ali je umjesto mreže, pogodio desn stativu gola Rosenbroga.

Norvežani potom preuzimaju terensku incijativu, a do prednosti stižu u 25. minuti s bijele tačke. Prekršaj u svom kaznenom prostoru je napravio Visar Musliu, a siguran izvođač nastrožije kazne je bio Nicklas Bendtner.

Domaćini su povisili vodstvo u 56. minuti preko Konradsena koji postiže sjajan pogodak iz velike udaljenosti, a u 68. Hedenstad pogađa za vodstvo Rosenborga od 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Vardar se nije predavao, a nakon što je Iseni promašio odličnu priliku u 82. minuti, u 91. je Juan Felipe ipak uspio postići počasni gol za svoju ekipu i postaviti konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije