Vardarova bajka još uvijek traje, pao i Kopenhagen

Balotelli odlučio meč u Skoplju

Vardarova bajka još uvijek traje, pao i Kopenhagen

E. Čaušević
Teme:

Makedonski prvak Vardar napravio je da pruža sjajne partije u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Vardar je večeras u Skoplju u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka savladao favorizovani Kopenhagen sa minimalnih 1:0 i tako je napravio da priređuje iznenađenja. Prvak Makedonije je bio u ulozi autsajdera u večerašnjem okršaju, ali je još jednom pokazao da se radi o fantastičnom timu.

Odlučujući trenutak večerašnje utakmice desio se u 65. minuti utakmice kada su domaći uspjeli da povedu sa 1:0. Ispostavit će se da je gol odluke u večerašnjem meču postigao Jonathan Balotelli za erupciju oduševljenja navijača makedonskog kluba.

Revanš utakmica ove dvije ekipe igra se za sedam dana u Kopenhagenu i pred Vardarom je težak posao da sačuva stečenu prednost. Ipak, makedonski klub je dokazao da je spreman da igra i protiv velikih ekipa, te ne bi bilo iznenađenje da Vardar gledamo u playoffu Lige prvaka.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi