Vardy potvrdio klasu, City minimalno, Arsenal razočarao

Zanimljiva večer u Premier ligi

Vardy potvrdio klasu, City minimalno, Arsenal razočarao

Završeno je pet utakmica večerašnjeg programa 24. kola Premiershipa.

Derbi meč odigrali su Leicester i Liverpool, a Lisice su slavile sa 2:0 i tako još jednom istakle ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka, koji bi bio prvorazredna senzacija.

Po ko zna koji put junak Leicestera je bio Jamie Vardy. Najbolji strijelac Premier lige postigao je oba pogotka za svoj tim, a posebno će se pamtiti onaj iz 60. minute, kada je sa preko 20 metara udarcem iz voleja savladao Mignoleta. Jedanaest minuta kasnije, Vardy je postigao i svoj drugi pogodak i tako donio svom timu zlata vrijednu pobjedu.

Manchester City je na gostovanju kod Sunderlanda slavio sa 1:0, a jedini gol postigao je Aguero u 16. minuti, dok je Arsenal na Emiratesu priredio neprijatno iznenađenje odigravši samo 0:0 protiv Southamptona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fenomenalni Tottenham je s lakoćom savladao Norwich rezultatom 3:0, uz dva pogotka Kanea i jedan Allija, dok je West Ham na svom terenu bio siguran protiv Aston Ville, protiv koje je slavio sa 2:0. Strijelci za ekipu Slavena Bilića bili su Antonio u 58. i Kouyate u 85. minuti.

Na tabeli Premier lige je vodeći Leicester sa 50 bodova. Slijede Manchester City ja 47, Tottenham i Arsenal po 45 i United sa 40.



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi