Varea potpisao za Cherno More: Odlazim tužan iz Željezničara

Argentinac u Bugarskoj

Varea potpisao za Cherno More: Odlazim tužan iz Željezničara

Jose Manuel Varea, koji nije produžio ugovor sa FK Željezničar, zadovoljio je na probnom radu u Bugarskoj i potom potpisao za tamošnjeg prvoligaša Cherno More. 

Argentinac je stavio paraf na jednogodišnji ugovor sa bugarskim klubom, uz opciju produženja na još jednu godinu, a u razgovoru za SportSport.ba priznao je da žali što u Željezničaru nije dobio pravu šansu. 

"Sretan sam što sam brzo pronašao novi klub i već od ranije znao sam za Cherno More. Radi se odličnom klubu i ovim putem želim zahvaliti Redžadu Dikonji, koji je najzaslužniji za moj transfer u Bugarsku. Vjerujem da ću svojim igrama opravdati povjerenje i dokazati da nisam slučajno dospio u ovaj klub", kazao je Varea.

Varea se potom osvrnuo na period dok je nosio dres Željezničara. Kako kaže, tim sa Grbavice će mu ostati u srcu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno, tužan sam zbog toga što nisam više igrao. Smatram da sam na svojoj poziciji mogao pokazati mnogo više, ali sada treba razmišljati o budućnosti. Željezničar će mi ostati u srcu, jer sam imao priliku dijeliti svlačionicu sa sjajnim ljudima i igračima", dodao je Varea. 

Podsjećamo, Varea je pored Željezničara još igrao za CA Velez, Deportivo Espanol, Depor, Central Cordobu, Široki Brijeg i Ravan Baku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.