Varela: Nisam jedini koji se tetovirao prije finala Kupa

Urugvajac zbog tetovaže izbačen iz Eintrachta

Varela: Nisam jedini koji se tetovirao prije finala Kupa

D. Rakanović

Eintrach je raskinuo saradnju sa Guillermom Varelom zbog nediscipline. 

Varela, koji je u Eintracht došao na posudbu iz Manchester Uniteda, kažnjen je nakon što se tetovirao uprkos zabrani kluba. 

Trener Niko Kovač i klupski doktori su zabranili Vareli tetoviranje dok ne odigraju finale Kupa, ali 24-godišnji Urugvajac ih nije poslušao. Na njegovu nesreću mjesto na kojem se tetovirao se inficiralo pa je Varela morao kod doktora.  Kada su saznali za njegov potez u klubu su poludjeli.  Urugvajac je izbačen iz momčadi i klub je objavio kako na njega više ne računa i neće otkupiti njegov ugovor od Manchester Uniteda.

Urugvajac je razočaran odlukom kluba i smatra da je nepravedno kažnjen. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Pitam se šta bi Real uradio Sergiu Ramosu, pa on se tetovira svake sedmice. Ne razumijem zašto sam tako preoštro kažnjen. Uostalom, ja nisam jedini fudbaler Eintrachta koji se tetovirao prije finala Kupa protiv Dortmunda. Jedino sam ja 'razapet' na krst, navodno sam uradio nešto protiv odluke trenera. Zašto su pravila drugačija? To je misterija. Nikada ništa ne bih uradio što bi štetilo mom timu", rekao je Varela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi