Vargas eurogolom odveo Čile u finale Copa Americe

Dvostruki strijelac protiv Perua

Vargas eurogolom odveo Čile u finale Copa Americe

U noći sa ponedjeljka na utorak odigran je prvi polufinalni meč Copa Americe, u kojem su se sastali Čile i Peru. Domaćin turnira je bio bolji rezultatom 2:1, a titula igrača utakmice pripala je Eduardu Vargasu koji je bio dvostruki strijelac.

Peru je bolje otvorio utakmicu i mogao je povesti već nakon devet minuta. Jefferson Farfan je sa desetak metara lukavo pokušao glavom, ali je pogodio samo stativu. U 20. minuti desio se možda i ključni trenutak utakmice. Carlos Zambrano je zbog oštrog starta dobio direktni crveni karton zbog kojeg je Peru ostao sa igračem manje na terenu.

Prvi gol je viđen u 42. minuti, kada je ubačaj Alexisa Sancheza prevario kompletnu odbranu i golmana Perua. Lopta je odsjela na stativi, a na pravom mjestu se našao Eduardo Vargas koji je uspio pogoditi za 1:0 i veliku radost na tribinama stadiona Nacional u Santiagu.

Peru se nije predavao i u 60. minuti je stigao do izjednačenja. Nakon dobrog kontra napada lopta je stigla u peterac domaćih, gdje je nes(p)retno reagovao Gary Medel. Fudbaler Intera je skrenuo loptu u svoju mrežu i tako vratio nadu Peruu da ipak može do plasmana u finale.

Njihova radost nije trajala dugo, jer je samo četiri minute nakon toga viđen i posljednji gol na utakmici. Ponovo je strijelac bio Eduardo Vargas, koji je sa 25 metara topovskim udarcem donio svom timu pobjedu i plasman u finale Copa Americe. Sjajnom fudbaleru Napolija je ovo bio četvrti gol na turniru, kojim je postao najbolji strijelac.

Do kraja utakmice se ništa nije promijenilo. Čile je došao do pobjede i u finalu će odmjeriti snage sa pobjednikom duela između Argentine i Paragvaja, koji se igra večeras.

Copa America, polufinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čile - Peru 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.