Vasquez: Moja majka je ponosna što ću igrati za Italiju

Fudbaler Palerma

Vasquez: Moja majka je ponosna što ću igrati za Italiju

Vezni fudbaler Palerma Franco Vasquez odazvat će se pozivu Antonija Contea za mečeve koje će Italija igrati protiv Bugarske i Engleske.

Vasque je rođen u Argentini i posjeduje dvojno državljanstvo, ali je očito shvatio da u svojoj domovini neće dobiti šansu da zaigra za nacionalni tim.

"Oduvijek sam govorio da sam pola Italijan, pola Argentinac. Moja majka je iz Padove i mnogo članova moje porodice živi tamo. Osjećam se ponosnim što ću dobiti priliku igrati za Italiju, a posebno se majka raduje tome", rekao je Vasquez i dodao:

"Contea sam vidio samo jednom i to kada je došao u naš trening kamp. Za mene je on jedan od najboljih trenera, jer tri uzastopna naslova ne možeš osvojiti ako nisi dovoljno dobar".

Iako se i Paulo Dybala dovodio u vezu sa nastupom za Italiju, od toga neće biti ništa. Mladi Argentinac i Vasquezov saigrač iz Palerma već je ranije odbio Contea, uz riječi da čeka poziv Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.