Vasquez pojačao Real Madrid

Iz Espanyola u "kraljevski klub"

Vasquez pojačao Real Madrid

A. Beganović

Španski 24-godišnji napadač Lucas Vasquez novo je pojačanje Real Madrida, javljaju španski mediji.

Prema pisanju španskih medija, Lucas Vasquez, pojačat će redove Reala, odnosno vratit će se u tim iz kojeg je otišao u Espanyol.

Mladi 24-godišnji napadač "kraljevski klub" će koštati milion eura, a na njegovom dolasku insistirao je novi šef stručnog štaba Rafael Benitez.

Omladisnku karijeru ovaj napadač počeo je u nižerazrednom Curtisu, a u omladinske kategorije Reala stigao je 2007. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sezonu 2010/2011 nastupao je za C ekipu Reala i u 14 odigranih susreta postigao je dva pogotka. Od 2011. godine je igrao za B ekipu "kraljevskog kluba" i u 92 odigrana susreta postigao je 15 pogodaka.

Početkom prošle sezone je otišao u Espanyol i za ovaj klub je u Primeri odigrao 33 susreta uz učinak od šest asistencija i tri pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.