Vatreni pregazili Norvežane
Foto: EPA

Hrvati uvjerljivi

Vatreni pregazili Norvežane

M. Šljivak

Nogometna reprezentacija Hrvatske savladala je u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Norveške na Maksimiru s 5:1.

Do 30. minute susreta uzbuđenja nije bilo, a Hrvati iz prve ozbiljne prilike stižu do vodstva.

Marcelo Brozović fantastičnim pogotkom dovodi Vatrene u vodstvo od 1:0, a minimalnom prednošću Hrvatske otišlo se na odmor. 

Nastavak donosi izuzetno zanimljiv meč. Hrvatska pogocima Perišića i Olića stiže do velikih 3:0, ali tu kraj uzbuđenjima nije bio.

Norveška u 69. minuti promašuje penal, da bi pet minuta kasnije Vedran Ćorluka dobio crveni karton. 

Prednost igrača više Norvežani koriste u 81. minuti kada Tettey pogađa za 3:1, ali je Hrvatska uspjela da ovjeri pobjedu u 87. minuti. Gordon Schildenfeld je povećao na 4:1, da bi Danijel Pranjić u trećoj minuti nadoknade postavio konačnih 5:1.

Kvalifikacije za EP, grupa H:

Hrvatska - Norveška 5:1 (Brozović 30', Perišić 54', Olić 66', Schildenfeld 87', Pranjić 90+3' / Tettey 81')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Azerbejdžan - Malta 2:0 (Huseynov 4', Nazarov 90+2')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.