Važio je za najboljeg, a sa 24 završio u Meksiku
Foto: EPA

Ravel Morrison otišao u Meksiko

Važio je za najboljeg, a sa 24 završio u Meksiku

M. Šljivak

Život fudbalera tokom profesionalne karijere zahtjeva mnogo odricanja.

Velika pažnja javnosti itekako može uticati na kvalitet igre, ali i privatni život, te smo često svjedoci da mladi igrači ne izdržavaju veliki pritisak i nestaju sa scene.

Najjači samo opstaju, a oni koji se kasno probude, završe tamo gdje nikad ni slutili nisu.

Primjer igrača čija je karijere otišla u neočekivanom pravcu je Englez Ravel Morrison. Ovaj 24-godišnji fudbaler je važio za jednog od najvećih talenata engleskog fudbala, ali ga sreća nije poslužila.

Morrison je trenutno pod ugovorom s italijanskim Lazijom, ali kako se i u Rimu nije snašao, ponovo je otišao na pozajmicu. Karijeru će nastaviti u meksičkoj ekipi Atlas Guadalajara, gdje sigurno nije očekivao da će igrati.

Lazio je prihvatio ponudu o posudbi i do kraja sezone 24-godišnji ofanzivac će nastupati za ovaj tim.

Protekle sezone je igrao na posudbi za QPR, a od dolaska na Olimpico 2015. godine odigrao je samo četiri utakmice.

Morrison je važio za veliku nadu engleskog fudbala. Karijeru je počeo u Manchester Unitedu, gdje međutim kod Sir Alex Fergusona nije dobio šansu da se dokaže.

Zatim je otišao u West Ham. Tamo je imao utakmica u kojima je pokazao svoj raskošni talenat, ali ponašanje van terena ga je skupo koštalo.

Uslijedile su potom posudbe u Birmingham, QPR-u i Cardiffu, ali se ovaj 24-godišnji fudbaler nigdje nije naigrao.

Sada je vrijeme za novu epizodu u karijeri, a Meksiko je svakako neočekivana destinacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi