Važna pobjeda Villarreala protiv Atletica

La Liga

Važna pobjeda Villarreala protiv Atletica

E. Škorić

Nogometaši Villarreala ostvarili su izuzetno važnu pobjedu na gostovanju kod Atletica.

Villarreal je na Vicente Calderonu, iako autsajder, slavio s minimalnih 1:0 i ova tri boda mogla bi Žutoj podmornici osigurati plasman u Evropu.

Atletico je, pak, više foksuiran na Ligu prvaka i duele s Realom u polufinalu, pošto je poprilično siguran putnik u Ligu prvaka kroz nacionalno prvenstvo. 

Gosti su večeras igrali strpljivo, čekali su svoju šansu protiv pomalo indisponiranog Atletica, da bi je dočekali u 82. minuti. Meč su riješile rezerviste Bakambu i Soriano.

Prvi je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao, a drugi više sretno nego spretno loptu poslao u mrežu za konačnih 1:0.

Dodajmo još da je ranije Malaga s 2:0 slavila u gostima kod Granade, a strijelac oba gola za goste bio je Ramirez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Atletico - Villarreal 0:1 (Soirano 82)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije