Već je bivši: Perez našao zamjenu za Zidanea?

Kraljevi u krizi

Već je bivši: Perez našao zamjenu za Zidanea?

E. Čaušević

Real Madrid na čelu sa Zinedineom Zidaneom je prethodne dvije sezone osvojio sve što se moglo osvojiti.

Kraljevski klub je ispod očekivanja otvorio novu sezonu, a da stvari budu gore za francuskog stručnjaka njegov napad se nalazi u velikoj golgeterskoj krizi. Real Madrid nakon 12 odigranih kola u La Ligi za liderom Barcelonom i ukoliko se nešto ne promijeni u narednim utakmicama sigurno je da će Florentino Perez "uskočiti" u pomoć.

Prema pisanju španskih medija prvi koji bi mogao platiti ceh za loše rezultate je Zinedine Zidane. Perez se pribojava da su se igrači Reala zasitili nakon sjajnih rezultata, te da je ekipi potrebno nešto da ih probudi. Navodno, Zidane ima još nekoliko utakmica da vrati tim u pravu formu ili će u suprotnom dobiti otkaz.

Kako piše Mundo Deportivo, predsjednik kraljevskog kluba već ima spremne zamjene za francuskog stručnjaka. Navodno, prva želja Pereza je selektor Njemačke, Joachim Low, ali bi on u Madrid mogao doći tek nakon Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, ukoliko Zidane ranije dobije otkaz Real Madrid bi do kraja sezone mogao voditi bivši trener Carlo Ancelotti koji je bez posla nakon što je dobio otkaz u Bayernu prije nekoliko sedmica. Bit će sigurno uzbudljivo pratiti rasplet situacije na Santiago Bernabeu do kraja ove godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi