Večer bez iznenađenja u Ligi prvaka

Svi favoriti prošli dalje

Večer bez iznenađenja u Ligi prvaka

Večerašnje revanš utakmice 2. pretkola Lige prvaka prošle su bez iznenađenja, a plasman dalje su ostvarile ekipe od kojih se to i očekivalo.

Rosenborg je na svom terenu remizirao sa Dundalkom (1:1), što je ovu utakmicu odvelo u produžetke. Norveški prvak je do pogotka vrijednog plasmana u 3. pretkolo stigao u 98. minuti golom Vilhjalmssona.

Kopenhagen je kod kuće poražen od Žiline rezultatom 2:1, ali je u prvoj utakmici u Slovačkoj slavio sa 3:1 i tako se na kraju ipak radovao plasmanu u naredni krug. Bugarski Ludogorec je na svom terenu pregazio Žalgiris rezultatom 4:1 i tako nadoknadio zaostatak 2:1 iz prvog duela u Litvaniji, dok je Salzburg sa 3:0 bio bolji od Hiberniansa i prošao dalje sa ukupnih 6:0.

Legia je i u drugoj utakmici protiv finskog Mariehamna bila silovita. Poljski šampion je slavio sa 6:0, pa se sa ukupnih 9:0 plasirao u 3. pretkolo. Siguran domaćin bio je i Celtic, koji je savladao Linfield sa 4:0 (ukupno 6:0).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, plasman dalje izborili su još APOEL, Maribor i Sheriff Tiraspol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi