Vedad Ibišević – kralj "Doppelpackova"

Odličan u Herthi

Vedad Ibišević – kralj "Doppelpackova"

Dž. Mrakić

Napadač Herthe i reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević pružio je odličnu partiju u gostujućoj pobjedi svoje Herthe nad Darmstadtom (4:0) u okviru 16. kola Bundeslige.

Naš „Plavooki bombarder“ postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju na ovom susretu, a trenutno na svom kontu ima šest golova u samo devet bundesligaških nastupa za Herthu.

Inače, ovo je za Ibiševića bio treći put ove sezone da postiže dva gola na susretu, a posljednji Doppelpack, protiv Darmstadta, bio mu je jubilarni 15. u karijeri.

Pored toga, ovo je za našeg reprezentativca bio ujedno i jubilarni 25. put u karijeri da je postigao više od jednog gola na susretu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Postigao je 21 Doppelpack, ima četiri hat-tricka, a u Bundesligi trenutno ima 88 golova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.