Vedad Ibišević pogađa i vodi Herthu prema Ligi prvaka

Osmi gol u sezoni

Vedad Ibišević pogađa i vodi Herthu prema Ligi prvaka

Hertha je večeras rezultatom 2:0 savladala Schalke u direktnom okršaju dva tima koji se bore za plasman u Ligu prvaka.

Pred sami kraj prilično nezanimljivog prvog poluvremena, Vedad Ibišević je doveo svoj tim u prednost od 1:0. Bh. napadač se dobro snašao i na asistenciju Haraguchija matirao Fahrmanna za rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme donosi još bolju igru Herthe, koja je mogla i doći do ubjedljivije pobjede. Na 2:0 je u 65. minuti povisio Niklas Stark, koji je pogodio glavom nakon kornera.

Domaći tim je do kraja utakmice imao još nekoliko ozbiljnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Najbolju šansu za 3:0 propustio je Ibišević, koji je u 76. minuti iz odlične pozicije šutirao pored gola.

Hertha je večeras došla do svoje 13. pobjede u sezoni, dok je za Vedada Ibiševića ovo bio osmi gol u sezoni. Tim iz njemačke prijestolnice se nakon 26 utakmica nalazi na trećem mjestu sa 45 bodova, četiri više od četvrtoplasiranog Schalkea.

Vrijedi istaći i to da Sead Kolašinac večeras nije dobijao priliku za igru u timu Schalkea, dok je Vedad Ibišević iz igre izašao u 87. minuti uz velike ovacije navijača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 26. kolo:

Hertha - Schalke 2:0



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi