Vedad Ibišević proglašen za igrača utakmice
Foto: EPA

Sjajna partija bh. napadača

Vedad Ibišević proglašen za igrača utakmice

Bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević danas je postigao dva pogotka protiv Hamburger SV-a i očekivano je proglašen za najboljeg igrača utakmice. 

Hertha se mučila dobrim dijelom utakmice protiv gostujućeg Hamburger SV-a, a onda je Ibišević u dvije minute dva puta zatresao protivničku mrežu i na taj način riješio pitanje pobjednika na stadionu u Berlinu. 

Za ovaj nastup Ibišević je nagrađen visokom ocjenom 8.3 i bez dileme je bio najbolji igrač na današnjoj utakmici. Zanimljivo da je kontra njega igrao Emir Spahić, koji je za svoj nastup dobio ocjenu 7.1. 

Ibiševiću je ovo bio četvrti ovosezonski pogodak u dresu Herthe, a njegov tim nakon osam odigranih utakmice zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.