Vedad Ibišević protiv Milionera slavi veliki jubilej
Foto: epa.eu

200. utakmica u Bundesligi

Vedad Ibišević protiv Milionera slavi veliki jubilej

Napadač Stuttgarta i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević, dugo je bez pogotka u Bundesligi. Svoj posljednji gol fudbaler popularnih Švaba dao je u porazu njegovog kluba od Bayerna sa 2:1 u utakmici koja je odigrana krajem januara 2014. godine.

Sastav VfB-a je u nezavidnom položaju, a nakon 21 odigranog kola nalaze se na posljednjem mjestu bundesligaške tabele sa 18 osvojenih bodova. Ni njihov večerašnji protivnik nije u puno boljoj poziciji. Ekipa Borussije Dortmund nalazi se na 15. mjestu sa svega četiri boda više od svog rivala u 22. kolu Bundeslige.

Utakmica sa Milionerima od velike je važnosti sa ekipu Huuba Stevensa, koji ju je prošle sezone uspio spasiti od ispadanja, a ove godine ta misija je jednako teška, ako ne i teža. 

Gostovanje Borussije na Mercedes-Benz-Areni svakako će biti pravi spektakl, a ukoliko u njemu upiše minutažu, za Vedada Ibiševića to će biti jubilarni 200. bundesligaški nastup. Bolju nagradu od gola nakon dugog posta Vedo sebi i navijačima Stuttgarta ne bi mogao pokloniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.