Vejle ponovo slavio, Memija zacementirao mjesto u prvom timu

Još uvijek bez poraza

Vejle ponovo slavio, Memija zacementirao mjesto u prvom timu

E. Čaušević

Fudbaleri danskog Vejlea nastavili su sa sjanim rezultatima na otvaranju nove sezone.

Vejle je jučer na svom stadionu upisao i petu pobjedu u šest mečeva nove sezone danske druge lige. Od prve minute ponovo je igrao i mladi bh. reprezentativac Kerim Memija koji je tako zacementirao svoje mjesto u danskoj ekipi otkako je početkom ove godine stigao iz Željezničara.

Domaći su do prednosti stigli u 31. minuti utakmice kada je mrežu Roskiidea zatresao Madsen. U samom finišu meča Vejle je udvostručio svoju prednost, a ovaj put strijelac je bio Vinicius. Konačnih 2:1 postavio je Thygesen u 66. minuti utakmice. Vejle je meč završio s igračem manje jer je "pocrvenio" Madsen.

Nakon šest odigranih kola Vejle je prvi na tabeli sa 16 bodova ispred Vendyssela koji ima pet bodova i utakmicu manje. Vejle je tako još uvijek bez poraza u novoj sezoni sa pet pobjeda i jednim remijem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi