Veličanstvena noć: Podolski srušio Englesku za kraj

Prijateljska utakmica u Dortmundu

Veličanstvena noć: Podolski srušio Englesku za kraj

E. Čaušević

Fudbaleri Njemačke večeras su savladali u Dortmundu selekciju Engleske (1:0) u prijateljskoj utakmici.

Večerašnji meč prošao je u znaku Lukasa Podolskog koji je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Njemačke. Fudbaler Galatasarayja je odlučio da se oprosti od reprezentativnog dresa, ali je to uradio u velikom stilu.

Njemačka je u ovoj utakmici stvorila nekoliko sjajnih prilika, ali je na visini zadatka bio Joe Hart koji je sjajnim odbranama spašavao Engleze. Ipak, njemački reprezentativci su u 69. minuti uspjeli da dođu do gola i pobjede od 1:0.

Schurrle je asistirao, a spektakularan gol postigao je Podolski koji se na taj način oprostio od selekcije Njemačke. Podolski je za Njemačku odigrao 130 utakmica i postigao je 49 golova. Za reprezentaciju je debitovao 2004. godine.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi