Velika čistka na Etihadu: Guardiola otpisao desetoricu

Mnogi na izlaznim vratima

Velika čistka na Etihadu: Guardiola otpisao desetoricu

E. Škorić

Čak desetorica nogometaša Manchester Cityja morat će na ljeto da napuste klub.

Pep Guardiola dolazi na Etihad, a odlaze mnogi. Katalonski stručnjak dobit će odriješene ruke za kompletnu rekonstrukcijue ekipe, ali naravno i ogromna novčana sredstav za nova pojačanja.

Yaya Toure i Fernando su na izlaznim vratima, a iz veznog reda na prodaji su Samir Nasri i Fernandinho. 

Wily Caballero, rezervni golman, također je u izlogu Cityja, baš kao i iskusni stoper Martin Demichelis.  

Moguće je da odu i Aleksandar Kolarov, te Pablo Zabaleta, a Guardioli "ne miriše" ni stoper Mangala, a teški dani slijede i Jesusu Navasu, te Wilfriedu Bonyju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi nabrojani igrači neće imati mjesta kod Guardiole, dok bi mnoge zvijezde trebale da potpišu za Građane krajem tekuće sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi