Velika lista želja: I bh. igrač među 36 Barcinih kandidata

Katalonski Sport

Velika lista želja: I bh. igrač među 36 Barcinih kandidata

E. Škorić

Na listi "devetki" koje Barcelona želi na Nou Campu je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Barcelona ima veliki broj želja kada je u pitanju napadač, a katalonski Sport je došaod o cifre od 36 napadača.

Navodno u Barci razmatraju dva profila igrača: mladi napadači i iskusni napadači. Naravno, cilj je pronaći idealnog za igru Katalonaca, a poduga je lista kandidata za dres slavnog kluba.

Najmlađi kandidati su Santi Mina iz Valencije i Angel Correa iz Atletico Madrida, zatim su tu Divock Origi iz Liverpoola, Ayoze Perez iz Newcastlea, Mauro Icardi iz Intera, Domenico Berardi (Sassuolo), Simone Zaza iz Juventusa, Gabriel Jesus iz Santosa...

Među onima iskusnijima na listi su Robin van Persie iz Fenera, Mario Gomez iz Fiorentine, Mario Mandžukić iz Juventusa, Carlos Bacca iz Milana, Radamel Falcao iz Monaca, Aritz Aduriz iz Athletica, Lukas Podolski iz Galate, Oscar Cardozo iz Trabzonspora i naš Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ima tu još igrača koje bi Barca rado dovela, te su potencijalni kandidati. No, nije li to previše? Usput, treba imati na umu da će, ko god dođe, teško zaigrati pored Messija, Suareza i Neymara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi