Velika pobjeda Ajaxa nad Schalkeom, sjajan meč u Vigu
Foto: EPA

Četvrtfinale Evropske lige

Velika pobjeda Ajaxa nad Schalkeom, sjajan meč u Vigu

Fudbaleri Ajaxa su večeras na Amsterdam Areni savladali Schalke sa 2:0 i tako došli u veoma dobru poziciju za plasman u polufinale Evropske lige.

Schalke je na ovoj utakmici bio bez Seada Kolašinca. Bh. fudbaler je bio najavljen u prvoj postavi, ali se povrijedio na zagrijavanju i bio je primoran propustiti jednu od najvažnijih utakmica sezone.

A njegovo odsustvo se itekako osjetilo s obzirom da je Ajax večeras bio mnogo bolji tim. Domaći su poveli u 23. minuti golom Klaassena sa bijele tačke, da bi isti igrač u 52. postavio konačnih 2:0.

Mogao je Ajax do kraja utakmice i do ubjedljivije pobjede, ali je golman gostiju Fahrmann briljirao među stativama i slobodno se može reći da je spasio svoju ekipu pravog rezultatskog debakla u Amstedramu.

Celta iz Viga i Genk su odigrali odličnu utakmicu na kojoj je viđeno pet pogodaka, a na kraju se radovao domaći tim koji je slavio sa 3:2.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, prvi gol na utakmici postigli su gosti iz Belgije. Boetius je u 10. minuti doveo Genk u vodstvo od 1:0, ali je radost Belgijanaca kratko trajala. Prvo je Sisto u 15. minuti poravnao na 1:1, da bi već u 18. Aspas pogodio za preokret Celte. Do kraja poluvremena, Guidetti je pogodio za 3:1, što je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice viđen je još jedan pogodak i to u mreži domaćeg tima. Iskusni Buffel je u 67. minuti postigao izuzetno važan gol za Genk, koji će belgijskom timu mnogo značiti pred revanš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi