Velika promjena u vrhu u borbi za Zlatnu kopačku

Dost sada drugi, Džeko na sedmom mjestu

Velika promjena u vrhu u borbi za Zlatnu kopačku

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko sinoć je postigao jedan gol u pobjedi Rome protiv Palerma (3:1), ali nije previše napredovao u borbi za Zlatnu kopačku.

Na prvom mjestu u borbi za nagradu za najboljeg strijelca Evrope u ovoj sezoni i dalje je Lionel Messi iako fudbaler Barcelone jučer nije postigao gol. No, veliko iznenađenje napravio je napadač Sportinga iz Lisabona, Bas Dost, koji je postigao sva četiri gola u pobjedi njegove ekipe protiv Tondele (4:1).

Nekadašnji napadač Wolfsburga sada se nalazi na drugom mjestu sa 22 gola i ima samo jedan gol manje od Messija, a napredovao je za čak deset pozicija u odnosnu na prošlu sedmicu. Holanđanin ovu poziciju dijeli sa Belottijem i Aubameyangom koji također imaju po 22 gola, s tim da Belotti tek večeras igra svoj meč.

Edin Džeko je uspio sinoć postići svoj 20. gol ove sezone, ali je ostao na sedmoj poziciji. Bh. napadač ovo mjesto dijeli sa Icardijem i Suarezom, dok su ispred njih Lewandowski i Cavani. Na desetom mjestu ove liste je napadač Tottenhama Harry Kane sa 19 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi