Velikan odustao od prvenstva zbog sudija

Zamalek ne želi da igra

Velikan odustao od prvenstva zbog sudija

M. Šljivak
Teme:

Egipatski velikan Zamalek najavio je povlačenje iz prvenstva zbog sudijskih pogrešaka koje idu u korist velikog rivala Al Ahlyja.

Zamalek, koji je branio naslov, ostaće ove sezone bez titule koju će osvojiti Al Ahly.

Nakon što je njihov veliki rival u srijedu pobijedio s dva igrača više, Zamalek je odlučio da istupi iz lige zbog katastrofalnog suđenja.

"Rukovodstvo kluba je odlučilo da istupi iz lige sve dok je ovaj Komitet za suđenje na čelu. Ova odluka dolazi nakon katastrofalnih grešaka sudije protiv nas u meču s Misr Lel Makasom, kada je priznat neregularan gol, te nakon što su dva igrača Contractorsa smiješno isključena protiv Ahlyja", stoji u saopštenju Zamaleka.

Zamalek je trebao danas igrati meč s Enppijem, ali vjerovatno da od utakmice neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi