Velikani u borbi za Anderlechtovo čudo od djeteta

Prednjači Atletico Madrid

Velikani u borbi za Anderlechtovo čudo od djeteta

Mladi Belgijanac Youri Tielemans je ove sezone procvjetao u dresu Anderlechta, s kojim je već stekao veliko iskustvo iako ima samo 17 godina.

Ovog fudbalera u svojim redovima žele vidjeti brojni evropski velikani, a čini se da je najuporniji Atletico Madrid, koji ga silno želi dovesti na ljeto.

Za njega se još zanimaju Bayern, Chelsea, Juventus, Borussia i Inter, pa u belgijskom gigantu već zadovoljno trljaju ruke.

Tielemans je iz juniora u prvi tim Anderlechta prekomandovan sredinom 2013. godine, a u ovoj sezoni je sakupio ukupno 45 utakmica za svoj klub.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Anderleht će za mladog reprezentativca Belgije tražiti veliko obeštećenje, pa ostaje da se vidi hoće li to predstavljati prepreku evropskim velikanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.