Velike pobjede Eviana i Sochauxa, Prcić igrao 75 minuta

Ligue 1

Velike pobjede Eviana i Sochauxa, Prcić igrao 75 minuta

E. Škorić
Teme:

U subotu navečer odigrano je kompletno 37. kolo francuske Ligue 1. Vrlo važne pobjede ostvarili su Evian i Sochaux...

Evian je ugostio Nicu i pogocima Berigauda i Benezeta upisao 10. pobjedu, te zadržao bod  prednosti nad Sochauxom, koji zasad najviše strahuje od ispadanja uz otpisane Valenciennes i Ajaccio.

Sochaux je i dalje na bod od Eviana, a nadu za ostanak zadržao je nakon trijumfa u Rennesu (2:1). Ayew i Mayuka su pogađali za veoma važnu pobjedu momčadi za koju je 75 minuta igrao i mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić.

Poražena Nica, koja je dakle gostovala Evianu, također je u opasnoj zoni sa 41 bodom, a tu su još i Guingamp, te Montpellier, koji imaju po 42 boda. Montpellier je izgubio kod kuće od Bastije (0:2), dok je Guingamp savladao Toulouse s 2:0. 

Vodeći PSG, novi-stari prvak Francuske, slavio je visoku pobjedu u Lilleu (3:1). Strijelci za Parižane bili su Marquinhos, Lucas i Matuidi, a Lille je veći dio utakmice igrao s igračem manje. Utješni gol za domaće u završnici je postigao Delaplace.

Lilleov plasman u Ligu prvaka, odnosno treće mjesto, dolazi pod znak pitanja nakon ovog poraza, obzirom da je Saint-Etienne slavio u Nantesu (3:1) i sada je razlika između ta dva kluba dva boda, a do kraja je ostalo još jedno kolo.

Lyon je razočarao na Gerlandu, gdje je Lorient slavio sa 1:0, a na tom susretu pokazana su čak tri crvena kartona. Domaće je poremetilo rano isključenje Daboa, a jedini gol na meču postigao je Doukoure u 54. minuti.

Lyon ostaje peti sa 58 bodova, a samo bod manje ima Marseille, koji je remizirao u gostima kod Bordeauxa. Moglo bi se lako dogoditi da u zadnjem kolu Marseille izbori peto mjesto i ostavi Lavove bez Evrope.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dodajmo još da je drugoplasirani Monaco s 21 slavio kod otpisanog Valenciennesa. 

Ligue 1, 37. kolo:
Ajaccio - Reims 2:1 (Tallo 3, Perozo 6/ Oniangue 20)
Bordeaux - Marseille 1:1 (Diabate 66/ Cheyrou 31)
Evian - Nice 2:0 (Berigaud 19, Benezet 77)
Guingamp - Toulouse 2:0 (Beauvue 5, Yatabare 14 - penal)
Lille - PSG 1:3 (Delaplace 90/ Marquinhos 41, Lucas 66, Matuidi 82)
Lyon - Lorient 0:1 (Doukoure 54)
Montpellier - Bastia 0:2 (Yatabare 45, Khazri 72)
Nantes - St. Etienne 1:3 (Gakpe 82/ Erding 11, 45, Gradel 23 - penal)
Rennes - Sochaux 1:2 (N'Tep 72/ Ayew 33, Mayuka 77)
Valenciennes - Monaco 1:2 (Doumbia 70/ Germain 40, Dirar 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.