Veliki derbi na Allianz-Areni, TSG gost u Gladbachu

Bundesliga, 10. kolo

Veliki derbi na Allianz-Areni, TSG gost u Gladbachu

Nova sezona Bundeslige gotovo da je stigla do svoje prve trećine, a u desetom kolu najjačeg njemačkog fudbalskog ranga odigrat će se veliki derbi u kojem će aktuelni šampion Bayer na Allianz-Areni ugostiti Borussiju Dortmund. 

Iako situacija na tabeli ne govori u prilog derbiju jer je Bayern lider, a BVB tek na 15. poziciji, sigurno je da će ova utakmica pružiti totalni užitak svim ljubiteljima Bundeslige, a izabranicima Jurgena Kloppa šansu da dobrom partijom u Bavarskoj isplivaju iz rezultatske krize koja ih prati u domaćem šampionatu, ali je I u Ligi prvaka.

Već večeras utakmicom na Veltins-Areni između Schalkea i Augsburga biće otvoreno 10. kolo, a tim iz Gelzenkirhena želi pobjedom, nakon poraza u Leverkusenu, tražiti proboj ka vrhu tabele. Iako klub našeg Seada Kolašinca ove sezone igra po sistemu toplo-hladno sigurno je da će Di Mateo od svojih fudbalera tražiti novu “tricu”.

U velikoj rezultatskoj krizi je ekipa Werdera, a činjenica da ni nakon devet kola nisu uspjeli upisati pobjedu u novom šampionatu, nakon domaćeg poraza od Kolna, posla je koštala Robina Dutta. U 10. kolu klub iz Bremena gostuje kod Mainza koji je u prošlom kolu sa 3:0 poražen od Wolfsburga.

Upravo će Vukovi gostovati kod Stuttgarta koji je u jednoj ludoj utakmici prošlog vikenda stigao do pobjede od 5:4 protiv Eintrachta. U sastavu popularnih Švaba neće biti Vedada Ibiševića, zbog povrede pete. 

HSV će ugostiti Spahićev Bayer, dok će interesantan meč odigrati Borussia M'gladbach i Hoffenheim. Oba tima su još uvijek bez poraza, ali u redovima TSG-a Zmajevi su slabi sa minutažom. Ermin Bičakčić nakon povrede nikako da se izbori za mjesto u početnoj postavi, dok Sejadu Salihoviću dosta problema zadaje povreda koljena, zbog koje je ove sezone upisao svega dva nastupa.

Köln će u ugostiti Mujdžin Freiburg, dok će drugi novajlija u ovoj sezoni, ekipa Paderborna, biti domaćin Staroj dami iz Berlina.

31. oktobar 
Schalke 04- Augsburg (20:30)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

1. novembar
Mainz 05 - Werder Bremen (15:30)
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt (15:30)
Stuttgart – Wolfsburg (15:30)
Hamburger SV - Bayer Leverkusen (15:30)
Bayern München - Borussia Dortmund (18:30)

2. novembar
Borussia M'gladbach – Hoffenheim (15:30)
Köln – Freiburg (17:30)
Paderborn - Hertha BSC (17:30)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.