Veliki hrvatski derbi prekinut u 84. minutu
Foto: Index.hr

Zbog uvreda na račun HNS-a

Veliki hrvatski derbi prekinut u 84. minutu

Prvi je nakon 12 minuta zaprijetio Hajduk, pokušao je dalekometnom paljbom Bradarić, ali ga je izblokirao Brozović. 

Dinamo je prvi put zaprijetio tek u 25. minutu kada je Čop šutirao preko gola. U 39. minutu sudija Ivan Bebek prekinuo je na kratko meč zbog uvreda na račun HNS-a sa tribina maksimirskog stadiona.

Par minuta kasnije meč je nastavljen, a uskoro se u dobroj priclici našao ponovo Čop koji je i ovog puta bio neprecizan.

U trećem minutu nastavka sudija Bebek ponovo je igrače povukao u svlačionicu, a prekid je ovog puta trajao 12 minuta. Nakon povratka igrača na teren Dinamo je u dva navrata prijetio preko Halilovića i Milovića.

Jedini gol na utakmici viđen je u oficielno 79. minutu, a pogodio je Jerko Leko. Pet minuta kasnije meč je i definitvno prekinut nakon novih uvreda na račun HNS-a.

Avdija Vršajević na terenu je proveo sve minute aktivne igre, dok je Tino Sušić zzamijenjen u oficielno 81. minutu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL:

Dinamo – Hajduk 1:0 (Leko 79.)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.