Veliki izazov: PSG postavio ultimatum Emeryju

Očekuju puno

Veliki izazov: PSG postavio ultimatum Emeryju

E. Škorić

Da biste vodili PSG, morate zaista da budete spremni na veliki pritisak.

Unai Emery je trenutno ta osoba. Vodi PSG, došlo mu je mnogo zvijezda i dato mu je na znanje šta se očekuje od kluba u ovoj sezoni. Naravno, klub koji ima Cavanija, Mbappea i Neymara (da ostale i ne spominjemo, op.a) ima i visoke ambicije.

Čelnici PSG-a očekuju da se osvoji titula koju je prošle godine osvojio Monaco, a drugi uslov je, čini se, puno teži i do njega će Parižani teškom mukom doći.

Naime, kako javljaju mediji u Francuskoj, Emeryju je objašnjeno kako je novac potrošen isključivo kako bi se napravio uspjeh u Ligi prvaka. Ukoliko PSG ne dođe barem do polufinala Lige prvaka, Emery će dobiti otkaz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On ima do kraja sezone ugovor s Parižanima i isti će se automatski produžiti ukoliko ostvari navedeni cilj, a ako se to ne dogodi, PSG ide u potragu za novim trenerom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi