Veliki kiks Hrvatske: Upitan odlazak na SP
Foto: EPA

Kvalifikacije za SP, Grupa I

Veliki kiks Hrvatske: Upitan odlazak na SP

Večeras su u okviru Grupe I kvalifikacija za Svjetsko prvensto odigrane tri utakmice. Hrvatska je remizirala sa Finskom rezultatom 1:1, Ukrajina je bila bolja od Kosova sa 0:2 , dok su Islanđani razbili Tursku rezultatom 0:3.

Reprezentacija Hrvatske je u Rijeci ugostila reprezentaciju Finske i na kraju ispustila pobjedu.

Hrvati su kontrolisali posjed od samog starta utakmice, a uspjeli su stvoriti i nekoliko obećavajućih šansi, ali je izostala realizacija, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Domaćini su dominirali i u nastavku, ali je i Finska ozbiljno zaprijetila u 56. minuti preko Perparima Hatemaja. Ipak, samo minutu kasnije Hrvatska konačnio stiže do vodstva. Mario Mandžukić u 57. minuti posprema loptu u mrežu Finaca, nakon loše intervncije odbrambenog igrača gostiju.

Finci se, ipak, nisu predavali do samog kraja, pa su uspjela doći do poravnanja u 90. minuti preko Soirija.

Island je u gostima uspio slaviti ubjedljivu pobjedu nad Turskom, rezultatom 0:3. 

Gosti su bili bolji rival od samog početka, a do vodstva su stigli u 32. minuti preko Gudmundssona koji je iskoristio odlično ubacivanje Bodvarssona. Samo sedam minuta kasnije Island je povisio prednost na 0:2, ovaj put je strijelac bio Bjarnason, a novu asistenciju je upisao Bodvarsson.

Turci su nakon ovog primljenog gola uspjeli preuzeti posjed lopte, ali se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:2 u korist Islanda.

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Island je stigao i do trećeg gola i to preko Arnasona, koji je dobro reagovao u petercu domaćina.

Reprezentacija Turske do kraja nije uspjela barem ublažiti poraz, pa su Islanđani slavili ubjedljivu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukrajina je u drugom poluvremenu uspjela savladati otpor Kosova i slaviti pobjedu rezultatom 0:2. Iako su gosti iz Ukrajine kontrolisali tok igre, do vodstva su došli tek u 60. minuti i to nakon autogola Paqarda koji je nespretno interevnisao nakon jednog ubacivanja gostiju. Konačnih 0:2 postavio je Yarmolenko u 88. minuti.

Hrvatska je nakon kiksa protiv Finske pala na drugo mjesto u Grupi I sa 17 osvojenih bodova, dok je sada na prvoj poziciji Island sa 19 bodova. Dok je Ukrajina treća sa istim brojem bodova kao i Hrvatska, a ove dvije utakmice će odmjeriti snage u zadnjem kolu Grupe I. U posljednjoj kvalifikacionoj utakmici Island igra protiv Kosova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi